Memorial Dicle Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Ceylan Özateş, Ramazan ayında sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Ramazan’ın bu yıl da sıcak yaz günlerine denk gelmesinin oruç tutan kişilerin beslenme düzenine daha çok dikkat etmelerini gerektirdiğini vurgulayan Özateş, “İlk olarak sahura kalkılması ve doğru gıdalarla beslenilmesi büyük önem taşımaktadır. Sahur öğünü atlandığı takdirde 15-16 saatlik açlık süresi nedeniyle bireylerde kan şekeri daha erken düşmekte, bunun sonucunda ise halsizlik, yorgunluk ve çeşitli mide problemleri ortaya çıkabilmektedir. Günü daha verimli geçirmek ve açlık hissini azaltmak için mutlaka sahura kalkılmalıdır” dedi.
“SAHURDA ZENGİN BİR KAHVALTI TERCİH EDİN”