Acıbadem Etiler Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, diyet yaparken hem vücut direncini güçlü tutacak hem de zayıflamaya yardımcı olacak mart sebzelerini AKŞAM okurları için anlattı:
Zeytinyağlı tüketin
- Kuşkonmaz: Mart ayı kuşkonmazın tam zamanı. Kuşkonmaz, enerji değeri düşük ama posa oranıyla birlikte doyuruculuğu yüksek bir sebze. Zeytinyağlı veya salata olarak tüketebilirsiniz.
Süreci kolaylaştırır
- Brokoli: Mide sağlığını ve sindirimi bu şekilde destekliyor olması kilo kaybı sürecini de kolaylaştırıyor.
Tok tutma özelliği
- Ispanak: Ödem problemi yaşanılan dönemlerde vücuttan fazla suyun atılmasına yardımcı oluyor.
- Kabak: Su oranı da oldukça yüksek olduğundan tok tutma özelliğiyle ön plana çıkıyor. Diyet döneminde çiğ olarak salatası ve çorbası rahatlıkla tüketilebilir.