Kur'an İslam'ın anahtarıdır, müminlere yol gösterir, doğruyu, iyiliği, adaleti, iyi insan olmanın faziletlerini öğretir. Ramazan'da indirilmeye başlayan Kur'an'ı bu kutsal ayda okumanın ayrı bir önemi vardır. Yüce Allah, "Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'ân'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan ayını idrâk edenler, onda oruç tutsun..." (el-Bakara, 185) buyurmuştur. Bu bakımdan Kur'ân ile Ramazan arasındaki derin yakınlık ve ince irtibâtın çok iyi idrâk edilmesi gerekir. Kur'an-ı Kerim, peygamberimize vahyolunduğu günden beri hiçbir değişikliğe uğramadan bize kadar gelmiştir.
EŞİ BENZERİ OLMAYAN...
İndiği gibi bir kelime ilâve edilmeden ve bir kelime eksilmeden günümüze kadar gelen tek kitap Kur'an-ı Kerim'dir; "Doğrusu Kur'an'ı biz indirdik, onun koruyucusu da biziz" buyrulmaktadır. Kur'an'ı Kerim, eşi olmayan bir kitaptır, çünkü o, insan sözü değil, Allah kelâmıdır. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulmaktadır: "De ki, her kim Cebrail'e düşman ise, bilsin ki o, Kur'an'ı Allah'ın izniyle, kendisinden öncekini tasdik ederek, yol gösterici ve mü'minlere müjdeci olarak, senin kalbine indirmiştir."
YIKINTILAR ARASINDA İFTAR
Suriyeli aile, İdlib'in Neyreb ilçesinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin yoğun saldırıları nedeniyle harabeye dönen evlerinde kurdukları iftar sofrasında oruçlarını açtı.