İftarda ve sahurda tarhana çorbası için

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaya, ramazanın dengeli ve sağlıklı bir beslenme programı uygulanması halinde insanların daha sağlıklı olmasına katkı sağlayacak bir ay olduğunu söyledi.

Kaya, ramazanda beslenme düzeni değiştiğinden sindirim sistemini düzenleyen kefir, yoğurt, peynir, tarhana, şalgam suyu gibi probiyotik içeren gıdaların fazlaca tüketilmesinin önemli olduğunu belirterek probiyotiklerin beklenen etkiyi gösterebilmesi için fındık, muz, sarımsak gibi prebiyotik içeren gıdalarla tüketilmesi gerektiğini bildirdi. Tarhananın hem sahurda hem de iftarda içilmesini tavsiye eden Kaya, “İçeriğindeki probiyotikler sayesinde tarhana uzun süre tokluk sağlar ve vücudu dinç tutar” dedi.

Kaya, iftar ve sahurda protein ve sebze karışımlarının tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.