Remedy dendiğinde aklımıza önce hikâye geliyorsa bir saniye sonra gelecek şey aksiyondur. Quantum Break de bizi haklı çıkaracak kadar tok bir aksiyon yaşatmayı başarıyor.
Oyunun ilk bölümü tamamen Jack ve Paul’un deney üzerine konuşmalarıyla geçiyor ve şaşırtıcı bir gerçeği öğreniyoruz: Yapılan deneyler zaman yolculuğunu mümkün kılabilmek için gerçekleştirilmiştir. İşte Paul bu amacın ilk insan deneği olmak için kendini ortaya koyar ve bizden yani Jack’ten yardım ister. Deney anı ve olayların gelişmesi insanda hafif bir Half-Life/Black Mesa ilişkisi kurdurtuyor ve çok geçmeden deneyin ortasında iki oyunun da kaderleri birleşiyor. Tam o
ZAMAN İÇİNDE YOLCULUK
Zaman makinesinin içinde hapsolan Paul ve onu kurtarmaya çalışan Jack makinenin enerji alanı içinde kalıyorlar. Bu olay iki karaktere inanılmaz güçler bahşederken gittikleri yolu da tamamen değiştiriyor. Oyunun aynı zamanda ana kötü karakteri olan Paul’un bu noktaya nasıl geldiği ve yaşanan olaylarsa sizin için ciddi 'spoiler' olacağından daha fazla devam etmiyorum ama Quantum Break’in en azından bir konuda çok başarılı olduğunu anlatmak zorundayım.
OYUN İÇİNDE DİZİ
İşimiz gücümüz zamanla olunca hikâye akışını değiştirme gibi bir mekanik de kaçınılmaz oluyor. Quantum Break aynı ismindeki Kuantum ibaresi gibi zamanı hayli güzel ve anlamlı olarak işliyor. “Geçmiş yaşandı bitti ama gelecek henüz yazılmadı!” mottoyla yola çıkan Quantum Break geçmişi kullanarak gelecek üzerinden derdini anlatıyor. Yani zaman yolculuğundan çok geleceği görme, olacakları bilmek üzerine bir kontrol yapısından bahsediyorum. Bu noktada oyunun ikiye ayrıldığı yerler TV dizisi bölümleri oluyor. Qauntum Break’in bu noktada beni gerçekten etkilemeyi başardı.
Ünlüler Geçidi
Quantum Break üzerinde ciddi emek harcanmış bir 25-30 dakikalık mini dizileri bünyesinde barındırıyor. Shawn Ashmore, Aidan Gillen, Dominic Monaghan gibi ünlü dizi oyuncuları Qauntum Break’in TV Şovu kısmını ne kadar ciddiye aldığını kanıtlayan isimler. Hepsi kendilerinden bekleneceği gibi gayet güzel iş çıkartıyorlar ve dizilerin son derece güzel geçmesini sağlıyorlar. Yapımın dizi kısmı toplamda 4 bölümden oluşuyor ve hangi yöne gideceğinizi en başından siz seçiyorsunuz. Diziler hakkında can sıkı olan tek şeyse oyunun fiziksel kopyasında dahi dijital olarak indirme zorunluluğu bulunması. Grafikler de ayrı bir mevzu. Quantum Break’in görsellik açısından övebileceğim yanı kesinlikle animasyonlar. Karakterler inanılmaz insani görünüyorlar ve bu onların inandırıcılığını hayli arttırıyor. Yüz animasyonları, dudak senkronizasyonu gibi konularda Remedy dersine çok iyi çalışmış.