Modern bir İstanbul klasiği 'Bomonti Brasserie'

Bu haftaki lezzet durağım Ortaköy İskele Meydanı’nda hizmet veren “Bomonti Brasserie”… Sahilde yaptığım yürüyüşün ardından, mis gibi deniz kokusunu içime çekerek, mekândan içeri giriyorum.

Beni mekânın işletmecisi Kıvanç Kulja karşılıyor. İkinci kata çıkarken, etrafı inceliyorum. Muhteşem Boğaz manzarasına karşı, kendine has eskitme ahşap ambiyansıyla Bomonti Brasserie’yı, çok samimi buluyorum. 

Gamze Karaman Bostan

gamzekb@gmail.com

Yedi kuşak İstanbullu bir ailenin tek evladı olan Kıvanç Bey, “Evimizde muhteşem tencere yemekleri pişerdi” diyerek başlıyor anlatmaya… Hem iç mimarlık hem de halkla ilişkiler okumuş. Mekân işletmeciliği serüveni 16 yıl önce yollarının İzzet Çapa ile kesişmesiyle başlamış. Zaman içinde eğitimini aldığı tüm dalları mesleğiyle harmanlamış. “Bizim mesleğimiz dört duvardan başlayan bir senaryo: Taşın seçiminden mekândan kullanılan renklere, müziklerden personelin kıyafetine, yemeklerin servis edildiği tabak, çatal, bıçağa kadar her şey bir bütün” sözleriyle işini aşkla anlatıyor. 

MUTLAKA DENEMELİSİNİZ

Türk ve dünya mutfağından lezzetler sunan Bomonti Brasserie’da, masayı donatan spesiyallerin tatmaya başlıyorum. Mini kumpirler dikkatimi çekiyor. Siz de benim gibi kumpir severseniz; sucuk, jalapeno biber turşusu ve kaşar peyniriyle 

tatlandırılmış mini kumpirleri çok seveceksiniz. Nachos, meksika fasulyesi, tavuk parçaları, jalepone biber, eritilmiş cheddar ile servis edilen Hard Rock Nachos’u çok seviyorum. Yolunuz Ortaköy’e düştüğünde mutlaka denemelisiniz. 

KİBRİT PATATES

Bir aile geleneği olarak, salata soframızdan hiç eksik olmaz. Mozzarella dilimleri, Akdeniz yeşillikleri, avakado dilimlerinin pesto sosla servis edildiği Mozzerellalı Avakado Salatası, diyette olanların bile keyifle yiyebileceği bir salata. Altında ince kıyım patatesler bulunan, yoğurt ve domates sosla servis edilen Çökertme Köfte, öğlen ve akşam yemeklerinde tercih edebileceğiniz doyurucu bir lezzet. Bomonti Brasserie, burgerleriyle de ünlü. Barbekü soslu burgerin içinde de kibrit patates kullanmışlar. Burgeri tadarken, hiçbir ürünlerinde dondurulmuş et kullanmadıklarının altını çiziyorlar. 4 parça süt dana bonfile, domates biber ızgara, trüflü patatesle servis edilen Bomonti Lokum, lezzetli ve doyurucu. Pizza çeşitleri, Noodle çeşitleri harika görünüyorlar ama özellikle tatmamı istedikleri Pişmaniyeli dondurmaya yer ayırmak istediğim için onların tadına bakamıyorum. 

PİŞMANİYELİ DONDURMA

Demli çayımı söylüyorum. Pişmaniyeye sarılmış; çikolatalı, vanilyalı, kavunlu dondurmalı tatlılar geliyor. Çok hafif bir tatlı… Kesinlikle tatmalısınız. Hafta içi 11.30-01.30, hafta sonu 12.00-02.30 saatleri arasında açık olan Bomonti Brasserie’da; kişi başı 35 TL ile 60 TL arasında bir fiyat ödeyerek, hem karnınızı doyurup hem de harika lezzetler tadabilirsiniz.