Zengin sofralarının vazgeçilmezi! En kolay baharatlı bulgur pilav tarifi

Anadolu mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan baharatlı bulgur pilavı Masterchef'te de geçti. Baharatlar sayesinde lezzeti artan ve ana yemeklerin yanına servis edilen bu eşsiz sunumu sizler için araştırdık. İşte en kolay baharatlı bulgur pilavı tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Baharatlı bulgur pilavı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu mutfaklarının vazgeçilmezidir. Et kültürüne sahip olan bu mutfaklarda ana yemeğin yanında servis edilen baharatlı bulgur bazı yörelerde başlı başına bir yemektir. Dünya çapında en çok etnik kökene sahip olan ülkemizde birden fazla çıkan bu yemek çeşitliliği sofraları da zenginleştirdi.

Yoğurtla beraber tüketilmesi tercih edilen baharatlı bulgur pilavının yapımı aslında çok basittir. Bazı yörelerde ayrıca sebzelerde eklenerek zenginleştirilir. İşte en kolay baharatlı bulgur pilavı tarifi...

BAHARATLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Birer tatlı kaşığı; kuru nane, kuru reyhan, pul biber, kuru fesleğen, kuru sarımsak, köri

Bir yemek kaşığı tereyağı

Bir su bardağı iri bulgur pilavı

Bir orta boy soğan

2 su bardağı kaynatılmış su

Bir tatlı kaşığı domates ve biber salçası

YAPILIŞI;

Soğanları rendeden geçirin.

Bir derin tavaya tereyağını atın.

Yağ erirken beraberinde soğanı ekleyin.

Hafif pişen soğanların üzerine salçalarını ekleyip kavurun.

Akabinde bulguru boşaltıp iyice kavurun.

Sonra suyu ekleyip baharatları ve tuzu ilave edin.

Püf nokta; Baharatları sudan sonra eklerseniz. Suya tatlarını bırakır.

İyice karıştırın. Ocağı orta kısıklığa getirin. Yaklaşık 15 – 20 dakikaya hazır!

Afiyet olsun...

Ağızların suyunu akıtan pankek! En kolay pankek tarifi