AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Baharatlı bulgur pilavı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu mutfaklarının vazgeçilmezidir. Et kültürüne sahip olan bu mutfaklarda ana yemeğin yanında servis edilen baharatlı bulgur bazı yörelerde başlı başına bir yemektir. Dünya çapında en çok etnik kökene sahip olan ülkemizde birden fazla çıkan bu yemek çeşitliliği sofraları da zenginleştirdi.
Yoğurtla beraber tüketilmesi tercih edilen baharatlı bulgur pilavının yapımı aslında çok basittir. Bazı yörelerde ayrıca sebzelerde eklenerek zenginleştirilir. İşte en kolay baharatlı bulgur pilavı tarifi...
MALZEMELER
Birer tatlı kaşığı; kuru nane, kuru reyhan, pul biber, kuru fesleğen, kuru sarımsak, köri
Bir yemek kaşığı tereyağı
Bir su bardağı iri bulgur pilavı
Bir orta boy soğan
2 su bardağı kaynatılmış su
Bir tatlı kaşığı domates ve biber salçası
YAPILIŞI;
Soğanları rendeden geçirin.
Bir derin tavaya tereyağını atın.
Yağ erirken beraberinde soğanı ekleyin.
Hafif pişen soğanların üzerine salçalarını ekleyip kavurun.
Akabinde bulguru boşaltıp iyice kavurun.
Sonra suyu ekleyip baharatları ve tuzu ilave edin.
Püf nokta; Baharatları sudan sonra eklerseniz. Suya tatlarını bırakır.
İyice karıştırın. Ocağı orta kısıklığa getirin. Yaklaşık 15 – 20 dakikaya hazır!
Afiyet olsun...