Yumurta haşlarken çatlamasını önlemek mümkün! Bu yöntemle kabuklar sapasağlam olacak...

Yumurta haşlarken kabuğunun çatladığını görmek pek hoş olmuyor. Çünkü hem görsel açıdan rahatsızlık veriyor, hem de lezzetini kaçırıyor. Söz konusu durumun önüne geçmek mümkün oluyor. İşte yumurta haşlarken çatlamasını engelleyen o yöntem…

Kahvaltılarda sıklıkla görülen yumurta, çatladıktan sonra insanı rahatsız edebiliyor. Yumurtanın haşlanırken çatlaması, kimi zaman önlenemez bir durum gibi de gözükebiliyor. Fakat bazı kolay yöntemler sayesinde yumurtanın çatlaması kolayca önlenebiliyor.

Özellikle sabah kahvaltılarında birçok hanede yumurta tüketimi yapılıyor. Fakat görsel açıdan da yumurtanın iştah açıcı olması, birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Bu nedenle yumurta haşlarken çatlamamasına özen göstermek gerekiyor.

YUMURTA HAŞLARKEN ÇATLAMASINI ÖNLEMEK

Yumurta haşlarken çatlamasını önlemek için içerisine öncelikle limon suyu sıkılmalıdır. Pişme esnasında sıkılan limon suyu, yumurtanın kabuklarını güçlendirir ve çatlama ihtimali azaltır. Ayrıca bu işlem sonucunda antioksidan kaynağı olarak bilinen limonun faydalarından da yararlanılır.

Yumurta haşlarken limon suyu katmak istemeyenler, sirke de ekleyebiliyorlar. Kaynama suyuna 1 tatlı kaşığı eklenen sirke, yumurtanın çatlamasını önleyecektir.

Yumurtalar haşlanırken içerisine bir dilim limon atılması, hem yumurtaların çatlamasını önler hem de soyma aşamasında kolayca kabukların soyulmasını sağlar.

Ek olarak yumurta haşlarken içerisine malzeme atmak istemeyenler, haşlamadan önce de tedbir alabilirler. Bunun öncelikle bir limonun kesilmesi lazım. Akabinde kesilen limon yumurtanın etrafına sürülür (limonun asidik yapısı, yumurtanın çatlamasını önlüyor). Ardından yumurta haşlanmak üzere tekrar ocağa alınır.