Hemen bozulan gıda maddelerini alırken iki kere düşünürüz. Besinler israf olmasın diye depo etmeyiz. Ancak 3 besin var ki uzun süre bozulmadan kalıyor? İşte detaylar...
PROTEİN KAYNAĞI KURU BARBUNYA
Kuru barbunya hava geçirmez ambalajda ve serin ve kuru bir yerde saklandığında sonsuza kadar bozulmayabilir. Ayrıca barbunya, uzun vadede stoklanması en kolay protein kaynaklarından biri.
TUZ
Hangi tuzu tercih ederseniz edin yıllarca dolapta dursa bile, onu yemeğinize mutlu bir şekilde serpebilirsiniz. Almanız gereken tek önlem serin ve kuru bir yerde tutmaktır. Ancak istisna olarak iyotlu tuz beş yıldan fazla süre kullanılmaz.
DOĞAL ANTİBİYOTİK: BAL
Bal suya benzer şekilde akıyor gibi görünse de şaşırtıcı derecede oldukça düşük su içeriğine sahiptir. Şekeri yüksektir ve doğal bir antibiyotiktir, bal yüzyıllar sonra bile tüketilebilir. Uzun süre tutulan bal şekerlenip, katılaşıp renk değiştirebilse de, antibiyotik özellikleri tadını korur ve bozulmasını önler.