Faydalarını duyunca her yemeğe katmak isteyeceksiniz

Sumak korona döneminde neredeyse en çok duyduğumuz bitkiler arasında yer alıyor. Peki, sumak neden bu kadar değerli, sumak vücudu nasıl etkiliyor? Sumak yemeklere katıldığında ishale iyi geliyor, suyu içildiğinde ise şişlikleri önlüyor. İşte sumağın bilinmeyen faydaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sumak suyuyla ve kuru hâliyle şifa dağıtıyor. Korona döneminde uzmanların sık sık "Tüketin" tavsiyesinde bulunduğu sumağın faydaları saymakla bitmiyor. Sumak yemeklere katıldığında ishale iyi geliyor, suyu içildiğinde ise şişlikleri önlüyor. Diş ağrısına da doğal ilaç olan sumak, kanı durdurucu etkiye sahip.

Sumağın faydalarını araştıranlar sumağın kullanım alanlarını da merak ediyor. Hem sanayide hem de mutfakta kullanılan sumak, ülkemizde de yetişiyor.

SUMAĞIN FAYDALARI

Yemeklere katıldığında kronik ishal, bağırsak ülserlerine iyi gelir

Tutucu, kuvvet verici ve tıkayıcı etkileri vardır

Kanamaları durdurur

Kontüzyonlarda pansuman olarak kullanılırsa ödemi önler

Dolamada faydalıdır

Şişliklerin yayılmasına engel olur

Pişirildikten sonra elde edilen suyu, lokal olarak uygulanırsa eklemlerde şişlikleri önler

Kulak iltihabı ve diş ağrıları için faydalıdır

Mideyi korur ve sindirimi kolaylaştırır

Susuzluğu giderir ve iştah açar

Regl kanaması ve diğer kanamaları durdurur

Ateş düşürücüdür

SUMAK RENGİ DEĞİŞTİRİYOR

Kumaş ve derileri sarı renge boyar, pamuklu ve yünlü kumaşları ise siyaha boyar

Pişirilmiş sumak saçı siyahlaştırır

Doktor Mehmet Öz'ün kansere iyi gelen dev içecek tarifi