Yaza özel erişte tarifi! Hamurunu böyle yapınca bozulmuyor

Yaz gelince erişte yapımına başlanıyor. Birçok insan erişteyi yemeklerde ve çorbalarda tüketiyor. Peki, en kolay erişte tarifi nasıl yapılır? Süt ve yumurtayla yoğrulan erişte hamurunun püf noktası haberimizde...

Erişte tarifi merak ediliyor. Kış mutfağının en pratik ürünlerinden olan erişteyi yapmak çok zor değil. Fakat eriştenin de birkaç püf noktası var. Doyurucu olan eriştenin tarifi haberimizde...

ERİŞTENİN PÜF NOKTASI

Erişte süt, yumurta ve un karışımından yapılıyor. Bazıları erişte hamurunu suyla da yoğuruyor. Fakat sütle yapılan erişte hamuru daha lezzetli oluyor. İçerisinde hem süt hem yumurta olmasından dolayı besleyici ve doyurucu özelliği de bulunuyor. İşte adım adım erişte tarifi...

ERİŞTE MALZEMELER

1 su bardağı süt

4 yumurta

6 su bardağı un

2 çay kaşığı tuz

3 ADIMDA ERİŞTE TARİFİ

1. Erişte tarifi için önce sütü ılıtın. Sonrasında tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

2. Yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bir fasıl daha yoğurun. Ardından minik bezeler elde edin. Bezeleri önce merdaneyle ardından oklavayla açın.

3. Sonra iki parmak genişliğinde şeritler kesin. Aralarına un serpin. Kestiğiniz erişteleri örtü üzerine serin ve kurutun. Erişteler kış sofralarına gelmeye hazır. Afiyet olsun...