Şerbetli tatlıların en gözdesi! Revani tarifi

Revani şerbetli tatlılar arasında çok seviliyor. Hızlı yapımı ve lezzetli tadı sayesinde tercih ediliyor. Peki revani nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Misafirlere hem lezzetli hem kolay hangi tatlıyı yapsam diye düşünüyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Peki revani nasıl yapılır? İşte yanıtı...

REVANİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağından biraz eksik süt

1,5 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 limon kabuğu rendesi

REVANİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.

Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.

Keki hazırlayalım. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.

Hamuru yağlanmış büyük boy borcama dökün. Benim kullandığım borcam 28*28 cm'dir.

Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.

Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.

Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.

Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.