Kolajen içeren besinlerin tüketilmesi, vücudun dinç kalabilmesinde oldukça önemli olarak görülebiliyor. Nitekim adeta kolajen deposu olarak görülebilen bir besin; salatalara, çorbalara, pürelere ve birçok yemeğe eklenebiliyor. Bu sayede tüketimi de kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor. Ayrıca söz konusu besine sofralarda yer açanlar adeta gençleşebiliyorlar. Nitekim kolajen üretiminin artması, adeta gençleştirebiliyor.
Kolajen üretimini destekleyen besinlere sofrada yer açılması, yaşlanma sürecinde vücudun çökmesini önleyebilir. Nitekim kolajen üretimini destekleyici olarak tavsiye edilebilen besinlerden biri de börülce. Yemeklerde, pürelerde, çorbalarda ve salatalarda kullanılabilen börülce; protein, mineral ve vitamin bakımından zengin olarak bilinir. Ayrıca adeta kolajen deposu olarak da dile getirilebilir.
Kolajen üretimine faydalı olabilen börülce, sağlık açısından da birçok fayda sağlayabiliyor. Ayrıca adeta kolajen deposu olarak görülebilen börülcenin sağladığı faydalardan bazıları şu şekilde;