AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Zengin bir iftar sofrası için Sivas mutfağının kapılarını sizler için araladık. İçeriğinde bol oranda kalsiyum ve demir barındıran Ramazan ayı 12. gününde hazırlayacağınız iftar menüsüyle akıllarda kalan bir sofra kurun. 12. gününe geldiğimiz Ramazan ayında bu kez Doğu'nun incilerinden biri olan Sivas'ın en meşhurları için sofranızda yer açın.
Doğu ve Doğu Karadeniz'de sıklıkla yapılan bu lezzetler arasında pişmesi en uzun süren Pehli yemeğidir. Kuzu buttan yapılan bu enfes lezzet damakları şenlendirirken oruç süresindeki eksilen vitaminleri artırır.
Erişteli Mercimek Çorbası
Pehli Yemeği
Madımak
Un Helvası
En lezzetlilerinden oluşan bu menüyü hazırlamanız ortalama 1-2 saatinizi alır. Hem lezzetli hem doyurucu hem de vitamin deposu doludur. Hele ki erişteli mercimek çorbası tam damaklarınız için tasarlandı.
MADIMAK
300 gram madımak otunu yıkayın.
Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Soğanı küp küp kesip kavurun.
Ardından üstüne 2 diş sarımsak rendeleyin.
Bir tatlı kaşığı kadar salça koyun.
1 yemek kaşığı iri bulgur ve istediğiniz baharatları ekleyin.
Üzerine 2 su bardağı su koyun.
Su çekene kadar pişirin.
Su çekildikten sonra ocaktan alıp yoğurtla servis yapın.
Afiyet şifa olsun...