RAMAZAN AYINDA Sivas mutfağı ile ete doyun! 12. gün iftar menüsünde neler olmalı?

Etin en bol olduğu Sivas mutfağı ile damaklarınızı şenlendirmeye hazırlanın. Ramazan ayında damaklarınızı şenlendirecek lezzetlere sahip Sivas mutfağıyla zengin bir menüye imza atmış olursunuz. Peki 12. gün iftar menüsünde neler olmalı? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Zengin bir iftar sofrası için Sivas mutfağının kapılarını sizler için araladık. İçeriğinde bol oranda kalsiyum ve demir barındıran Ramazan ayı 12. gününde hazırlayacağınız iftar menüsüyle akıllarda kalan bir sofra kurun. 12. gününe geldiğimiz Ramazan ayında bu kez Doğu'nun incilerinden biri olan Sivas'ın en meşhurları için sofranızda yer açın.

Doğu ve Doğu Karadeniz'de sıklıkla yapılan bu lezzetler arasında pişmesi en uzun süren Pehli yemeğidir. Kuzu buttan yapılan bu enfes lezzet damakları şenlendirirken oruç süresindeki eksilen vitaminleri artırır.

Hayallerinizin de ötesinde bir lezzet! Sivas'ın Pehli yemeği nasıl yapılır?

12. GÜN İFTAR MENÜSÜNDE NELER OLMALI?

Erişteli Mercimek Çorbası

Pehli Yemeği

Madımak

Un Helvası

En lezzetlilerinden oluşan bu menüyü hazırlamanız ortalama 1-2 saatinizi alır. Hem lezzetli hem doyurucu hem de vitamin deposu doludur. Hele ki erişteli mercimek çorbası tam damaklarınız için tasarlandı.

Kokusu iştah kabartan un helvası tarifi! Püf noktası unu rengi dönene dek kavurmak

MADIMAK

300 gram madımak otunu yıkayın.

Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Soğanı küp küp kesip kavurun.

Ardından üstüne 2 diş sarımsak rendeleyin.

Bir tatlı kaşığı kadar salça koyun.

1 yemek kaşığı iri bulgur ve istediğiniz baharatları ekleyin.

Üzerine 2 su bardağı su koyun.

Su çekene kadar pişirin.

Su çekildikten sonra ocaktan alıp yoğurtla servis yapın.

Afiyet şifa olsun...

İftarlık çorbanız hazır! Sıcacık erişteli mercimek 3 dakikada dibini göreceksiniz