RAMAZAN AYINDA Kayseri mutfağının en güzel lezzetleri! 14. gün iftar menüsünde neler olmalı?

Ramazan ayının 14. gün iftar menünüze Kayseri mutfağı eşlik etsin. İftar menünüzü tasarlarken ekleyeceğiniz Kayseri mutfağının lezzetlerini sizler için derledik. Pastırmaya ayrı çemene ayrı doyacaksınız. Peki 14. gün iftar menüsünde neler olmalı? Yanıtı detayda...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

14. gününe geldiğimiz Ramazan ayında iftar menünüzde Kayseri mutfağı yer verebilirsiniz. Lezzetleri damağınızda kalacak olan bu tariflerle 14. gün iftar menünüzü şenlendirebilirsiniz. Kayseri mutfağının en sevilen iki lezzetinden olan bu menüyle en ağır misafirlerinizi faydalı bir sofrada ağırlayabilirsiniz.

En sevilen yemek çeşitlerinin olduğu Kayseri mutfağında buram buram kokan et, hem gözünüzü hem de midenizi doyuracak. Günün tüm yorgunluğunu alacak olan iftar menüsü detayda.

Bir ısırıkta ağızda un ufak oluyor! Hurma tatlısı tarifi

Lokanta ustalarını bile kıskandıran tarif! Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?

14. GÜN İFTAR MENÜSÜNDE NELER OLMALI?

Brokoli Çorbası

Cevizli Çemen

Pastırmalı Kuru Fasulye

Hurma Tatlısı

Kızılcık Şerbeti

İftar menüsünün içinde yüksek oranda protein vitamini bulunuru. Oruç süresinde azalan tüm vitaminlerinizi tamamlayan menü sayesinde hastalıklara karşı daha dirençli olursunuz.

Bu kase kanserle savaşıyor! Havuçlu brokoli çorbasının üzerini cheddar peyniri ile süsleyin

CEVİZLİ ÇEMEN

250 gram sarımsağı rendeleyin. Üzerine 200 gram toz biber dökün acı olanından tercih edin. Akabinde 2 yemek kaşığı çemen tozunu ekleyip iyice karıştırın.

Karabiber, kimyon, tuz koyup yumuşak olması için bir su bardağı ılık su koyun. Bir kez blendırdan geçirin. Cevizli çemeniniz tüketime hazır!

Afiyet şifa olsun...