AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
14. gününe geldiğimiz Ramazan ayında iftar menünüzde Kayseri mutfağı yer verebilirsiniz. Lezzetleri damağınızda kalacak olan bu tariflerle 14. gün iftar menünüzü şenlendirebilirsiniz. Kayseri mutfağının en sevilen iki lezzetinden olan bu menüyle en ağır misafirlerinizi faydalı bir sofrada ağırlayabilirsiniz.
En sevilen yemek çeşitlerinin olduğu Kayseri mutfağında buram buram kokan et, hem gözünüzü hem de midenizi doyuracak. Günün tüm yorgunluğunu alacak olan iftar menüsü detayda.
Brokoli Çorbası
Cevizli Çemen
Pastırmalı Kuru Fasulye
Hurma Tatlısı
Kızılcık Şerbeti
İftar menüsünün içinde yüksek oranda protein vitamini bulunuru. Oruç süresinde azalan tüm vitaminlerinizi tamamlayan menü sayesinde hastalıklara karşı daha dirençli olursunuz.
CEVİZLİ ÇEMEN
250 gram sarımsağı rendeleyin. Üzerine 200 gram toz biber dökün acı olanından tercih edin. Akabinde 2 yemek kaşığı çemen tozunu ekleyip iyice karıştırın.
Karabiber, kimyon, tuz koyup yumuşak olması için bir su bardağı ılık su koyun. Bir kez blendırdan geçirin. Cevizli çemeniniz tüketime hazır!
Afiyet şifa olsun...