Portakaldan 3 kat fazla C vitamini var! Yazın bir tane yemek bile yetiyor...

C vitamini denilince hepimizin aklına portakal geliyor. Portakal da kış meyvesi diyorsanız yazın C vitamini için biber tüketebilirsiniz. Çünkü biber portakaldan 3 kat daha fazla C vitamini içeriyor. İşte biberin faydaları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bir fincan doğranmış kırmızı bir portakaldan 3 kat fazla C vitamini içeriyor. Hastalıklarla savaşta önemli olan C vitamininden faydalanmak için biberi menülerinize mutlaka dâhil edin.

BİBERİN FAYDALARI

Göz sağlığına iyi gelir.

Lif içerir. Bu yüzden mide ve sindirim problemlerine iyi gelir.

B6 vitaminini, E vitaminini, lifi ve potasyumu destekleyen harika bir A vitamini kaynağıdır.

Bağışıklığı güçlendirir.

Anne sütünü artırır.

Kanser riskini azaltır.

Stresi ve yorgunluğu azaltır.

Romatizma ağrılarına iyi gelir.

Kolesterolü düşürür

Rahim kanseri ve prostat kanseri riskini azaltır.

Bağırsakları temizler.

Zayıflamaya destek olur.

Bu meyvede püf noktaya dikkat! Yanlışlıkla zehirlenebilirsiniz

12 burcun sır gibi sakladığı ve söylemeye utandığı gizli özellikler