Pamuk gibi yumuşak ve bayatlamayan en pratik peynirli poğaça tarifi!

Mis gibi kokusuyla ağızları sulandıran peynirli poğaça tarifini sizler için araştırdık. Pamuk gibi yumuşacık olan bu tarifle aynı zamanda poğaçalar uzun süre bayatlamıyor. İşte en pratik peynirli poğaça tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Kahvaltıya yetişemeyen ya da çocuklar için beslenme hazırlayan ebeveynlerin de gözdesi olan poğaçalar artık daha sağlıklı. Bayatlamayan ve pamuk gibi yumuşacık olan peynirli poğaçanın sağlıklı olmasının en temel nedeni tam buğdaylı undan yapılıyor.

Mayalaması da oldukça basit olan bu poğaçalarla bir hafta kahvaltı derdi çekmenize gerek yok. Kokusunun yanı sıra dokusuyla da insanı cezbeden poğaça hamurunu bir gün önceden yapmanızı tavsiye eder.

İŞTE EN PRATİK PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

Bir çay bardağı ılık yağsız süt

Bir çay bardağı ılık su

Bir yemek kaşığı ev yoğurdu

Bir çay bardağı zeytinyağı

2 tatlı kaşığı toz şeker

Bir tatlı kaşığı tuz (rafine olmayan)

6 çay bardağı tam buğday un

Yarım paket kuru paya

40 gram tereyağı

100 gram kaşar ve lor peynir karışımı

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı süt

İki çay kaşığı çörek otu

YAPILIŞI

Sütü, yoğurdu, zeytinyağını, toz şekeri, tuzu, tereyağını bir kasenin içinde karıştırın.

Ardından unu azar azar ilave edin.

Bu hamurun daha yumuşak olmasını sağlayacak.

Unu ilave ettikçe tüm gücünüzle yoğurun.

En son mayayı ekleyin.

Yoğurmaya devam edin.

Hamuru bir beze sarıp en sıcak yere bırakın.

Not: Bir gün önceden yoğurmanız daha güzel mayalanmasını sağlayacaktır.

Ardından mayalanan hamuru avuç içi büyüklüğünde parçalara bölün.

Parçaları da bir 5 -10 dakika bekletin.

Akabinde avucunuzda açıp içerisine peyniri koyun.

Yuvarlak şekil almasını sağlayıp üzerine yumurta ve sütü karıştırıp fırça yardımıyla sürün.

Fırına vermeden önce çörek otunu serpiştirin.

Yaklaşık 30 dakika pişmesini bekleyin.

Poğaçalarınız servise hazır!

Afiyet olsun...

Tarihin en eski besini! Doyurucu ve sağlıklı lezzetli yulaf lapası tarifi...