AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Kahvaltıya yetişemeyen ya da çocuklar için beslenme hazırlayan ebeveynlerin de gözdesi olan poğaçalar artık daha sağlıklı. Bayatlamayan ve pamuk gibi yumuşacık olan peynirli poğaçanın sağlıklı olmasının en temel nedeni tam buğdaylı undan yapılıyor.
Mayalaması da oldukça basit olan bu poğaçalarla bir hafta kahvaltı derdi çekmenize gerek yok. Kokusunun yanı sıra dokusuyla da insanı cezbeden poğaça hamurunu bir gün önceden yapmanızı tavsiye eder.
MALZEMELER
Bir çay bardağı ılık yağsız süt
Bir çay bardağı ılık su
Bir yemek kaşığı ev yoğurdu
Bir çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz (rafine olmayan)
6 çay bardağı tam buğday un
Yarım paket kuru paya
40 gram tereyağı
100 gram kaşar ve lor peynir karışımı
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
İki çay kaşığı çörek otu
YAPILIŞI
Sütü, yoğurdu, zeytinyağını, toz şekeri, tuzu, tereyağını bir kasenin içinde karıştırın.
Ardından unu azar azar ilave edin.
Bu hamurun daha yumuşak olmasını sağlayacak.
Unu ilave ettikçe tüm gücünüzle yoğurun.
En son mayayı ekleyin.
Yoğurmaya devam edin.
Hamuru bir beze sarıp en sıcak yere bırakın.
Not: Bir gün önceden yoğurmanız daha güzel mayalanmasını sağlayacaktır.
Ardından mayalanan hamuru avuç içi büyüklüğünde parçalara bölün.
Parçaları da bir 5 -10 dakika bekletin.
Akabinde avucunuzda açıp içerisine peyniri koyun.
Yuvarlak şekil almasını sağlayıp üzerine yumurta ve sütü karıştırıp fırça yardımıyla sürün.
Fırına vermeden önce çörek otunu serpiştirin.
Yaklaşık 30 dakika pişmesini bekleyin.
Poğaçalarınız servise hazır!
Afiyet olsun...