Öksürüğün reçetesi! Ekşi ve tatlıdan doğan şifalı ikiliyi gece yatmadan önce mutlaka tüketin

Öksürük hastalık geçse de kalabiliyor. Geceleri artan öksürükler için şifalı ikili: turşu suyu ve bal. Peki nasıl yapılır? Faydaları neler? İşte yanıtı...

Turşu suyu içerisinde antibakteriyel maddeler var. Bağışıklığı güçlendirir. Peki öksürüğe deva gelen karışım nasıl yapılır?

Öksürüğe iyi gelen turşu suyuna bal eklemenin sonuçları

Kas ve kemik tutulmalarından kurtulmak için bolca turşu suyu tüketmeniz gerekiyor. Çünkü turşu suyunun içerisinde bolca kalsiyum bulunuyor.

İçerisine bal eklenip tüketildiğinde de bu fayda ikiye katlanmış oluyor.

Yağlı yemeklerden sonra özellikle yaşanan mide ekşimesi gibi rahatsızlıkları önlemek için yine bu karışımı tüketebilirsiniz.

Soğuk havalarla beraber artan faranjite de antibiyotik etkisi yapan bu karışım düzenli tüketildiğinde kuru ve sürekli öksürüğü önler.

İçerdiği yüksek miktarda antibakteriyel sayesinde de bağırsak ve midede fazla bulunan toksinleri idrar yolu ile atar.

Yemek borusunda oluşma ihtimali olan kanserli hücrelerin azalmasına da yardımcı olur.

Bağışıklığı güçlendirerek kış hastalıklarını önler. Bu sayede rahat bir kış geçirebilirsiniz.

Balın besin değeri

Balın 1 porsiyonu (5 gr) 15 kaloridir. 1 çorba kaşığı (21 gr) bal 64 kaloridir. Balın 100 gramı 82.4 gram karbonhidrat, 0.38 gram protein, 0.2 gram lif içermektedir.