Nefis kahvaltılık tarif! Cumartesiye özel kruvasan tarifine bayılacaksınız

Hep aynı kahvaltılık tariflerinden sıkılanlara kahvaltılık kruvasan tarifi hazırladık. Miföy hamuruyla şipşak hazırlayacağınız nefis kruvasanlar cumartesi kahvaltınıza renk katacak. İşte kahvaltılık kruvasan tarifi ve malzemeleri…

Kahvaltılık kruvasan tarifi cumartesi günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Milföy hamurundan hazırlanan kruvasanlar hem vaktinizi almayacak hem de kahvaltı sofrasında iştah kabartacak. Sadece birkaç malzemeyle işte nefis kahvaltılık tarif...

KRUVASAN TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Milföy hamuru

Çikolata kreması

Üzeri yumurta sarısı

İsteğe göre pudra şekeri

KRUVASAN TARİFİ

Oda sıcaklığından çözülen bütün bir tane milföyü ikiye kesmenden tezgâhın üzerine alıyoruz.

Dikdörtgen şeklindeki hamurun karşılıklı köşelerinden keserek iki adet üçgen elde edip geniş kenarın tam ortasından ufak bir kısmı kesiyoruz.

Kesik kısmın üzerine çikolata kremasından koyup rulo yaparak uç kısımları birleştirip ay şekline getiriyoruz.

Hazırladığımız hamurları yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızaran kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.

İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpip servise hazırlıyoruz. Kahvaltıya nefis kruvasanlar hazır.

PÜF NOKTASI

Mayalanma sürecinin başlaması için sütün ılık olması gerekmektedir. Sıcak ya da soğuk süt mayayı aktive etmek yerine öldürür.

Hamurun buzdolabında en az iki saat beklemesi ve bu süre esnasında aralarda merdane ile açılıp katlandıktan sonra tekrar buzdolabına kaldırılması gerekmektedir.

Kruvasan hamurunu mümkünse mermer bir tezgâh üzerinde hazırlayın.

Bulaşık makinesi kokusuna pratik çözüm