Sütlaç sevilen Türk tatlılarından biridir. Pirinçle yapılan sütlacın kıvamını tutturmak önemli. Peki yumuşacık kıvamında sütlaç nasıl yapılır? İşte yanıtı...
SÜTLAÇ İÇİN MALZEMELER
2.5 kilo süt yarım kilodan biraz az pirinç
2.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Süslemek için;
Toz tarçın
YAPILIŞI
Sütümüzü derin bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
Bir tencerede de pirincimizi yıkayıp tencereye alıp üstünü biraz aşacak kadar su koyup çekene kadar orta ateşte pişirelim.
Pişen pirinci kaynayan süte ilave edelim.
10 dk pişmeye bırakalım ardın dan şekerini ekleyelim.
Ardından vanilyayı ekleyelim.
Koyulaşınca da sütlaç kapatıp kaselere pay edelim.
Üstünü süsleyip servise hazır edelim şimdiden denemek isteyenlere afiyet olsun