Mideyi cayır cayır yakan hatalar! Reflünüzü tetikleyen besinlerin başında tereyağı geliyor

Mide sağlığınızı koruma tükettiğiniz besinlerle alakalı. Yoğun yağlı besinlerden uzak durun. Ayrıca hızlı yemek yemek mide hastalıklarını tetikliyor. İşte detaylar...

Dengeli beslenmek ve fast foodan uzak durmak midenizi korur. Peki hangi hatalar mide yangını yaratır? İşte detaylar...

BAZI YİYECEKLERİ TÜKETMEKTEN KAÇININ

Kızartılmış yiyeceklerin yanı sıra krema, tereyağı gibi yoğun yağ içerisine sahip besinler de mide yanmasının en önemli sebeplerinden biri. Cips, şarküteri ürünleri, peynir ve yağlı etler, mide yanmasının tetikleyicileri arasında bulunuyor.

DENGELİ BESLENME ÇOK ÖNEMLİ

Gün boyunca düzenli ve dengeli bir yemek yeme sistemi, mide yanması dışında ülserden gastrite birçok mide problemleriyle baş etmenizin çözümü haline geliyor. Bir yemek günlüğü tutmak, bu noktada oldukça faydalı olabilecek etkenler arasında yer alıyor.

ACELE ETMEYİ BIRAKIN

Yoğun stres ve çok hızlı yemek tüketmek, sindirim sisteminde zorlanmaya neden olması sonucunda midede yanma ortaya çıkması olasıdır. Bu nedenle yavaş ve sakin yemek yemenin yanı sıra her lokmayı çiğneyerek yutmak, mide ağrılarının ve yanmasının önüne geçmenizi sağlıyor.

LİF TÜKETMEYİ UNUTMAYIN

Lif açısından bir beslenme sistemi, yiyeceklerin tadını çıkarmayı da kolaylaştırıyor. Lif, mide hareketliliğini iyileştirerek yiyeceklerin sindirimini de kolaylaştırır. Bu sayede yediğiniz besinlerin mide yüzeyinde istenmeyen ağrı, yanma gibi sorunlara neden olmadan kısa sürede sindirilmesine yardımcı olur.