Mide yanmasını tetikliyor! İftar ve sahur sofrasından bu 3'lüyü kaldırın

Mide yanması ya da mide ağrısı Ramazan'da en çok şikâyet edilen sorunlar. Peki, mide yanmasına karşı iftar sofrası nasıl olmalı? İşte mide problemlerini önlemek için sofradan kaldırılması gereken besinler…

Mide hastalıkları olanlar Ramazan'da iftar sofrasına ayrıca özen göstermelidir. Çünkü bazı besinler mide yanmasını ya da mide ağrısını tetikliyor.

Sahurda kaymak, kızartma gibi ürünleri, akşam iftar sofrasında ise turşu, şerbetli tatlılar gibi sevilen çeşitleri sofradan kaldırmanız gerekiyor. Hazmı zor olan bu besinler mide ağrısına ya da mide yanmasına sebep oluyor.

MİDE AĞRISI İÇİN UZAK DURULMASI GEREKEN 3'LÜ

1. Turşu, sarımsak ve bol salçalı yemekler

2. Kızartma, kavurma, kaymak ve çok yağlı yemekler

3. Hazır gıdalar, şerbetli tatlılar mayonez ve soslar

MİDEYE İYİ GELEN BAHARATLAR

Tüm bunların yanında mideye iyi gelen birçok baharat bulunuyor. Kekik, kimyon, kişniş, tarhun, kakule, rezene, zencefil, zerdeçal, tarçın...

O bitkiyi sofrada bulundurun! Kendisi hastalıkları suyu sivilceleri yok ediyor

Balkonda fesleğen nasıl yetiştirilir? Boğaz ağrısının ve stresin ilacı

İbn-i Sina 1000 yıl önce önerdi! 2 besin kronik öksürük için birebir...