Meğer yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Doğru yumurta haşlama yöntemleri

Yumurta haşlama işleminde bazı yöntemler sayesinde çatlamasını önlemek mümkün olabiliyor. Nitekim sağlıklı beslenme için sıklıkla önerilebilen bu besinin haşlarken çatlaması birçok kişiyi rahatsız edebiliyor. İşte yumurta haşlama işleminde çatlamasını önleyebilecek o yöntemler…

Yumurta insan sağlığı açısından fazlaca gerekli bir besin olarak biliniyor. Birçok faydası bulunan yumurta, yüksek protein içerdiğinden dolayı günlük ihtiyacın karşılanmasına da yardımcı olabiliyor. Ayrıca uzun süre tokluk hissi verebilmesi, kilo vermek isteyenlerin de ilgisini çekebiliyor. Ancak yumurta haşlama işlemi esnasında o besinin çatladığını görmek pek çok insanı rahatsız edebiliyor.

DOĞRU YUMURTA HAŞLAMA YÖNTEMLERİ

Yumurta haşlama işlemi, yanlış bilinen yöntemler nedeniyle çatlamayla sonuçlanabiliyor. Ancak bazı yöntemler sayesinde, yumurta haşlama işleminde çatlamasının önüne geçmek mümkün olabiliyor. Söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde; uygun boyutta tencere kullanılması, yumurtaların oda sıcaklığında bekletilmesi, yavaşça kaynatılması ve tuz ya da sirke eklenmesi.

Uygun Boyutta Tencere Kullanılması: Yumurta haşlama esnasında, yumurtaların birbirine çarpmaması önemlidir. Bu nedenle uygun boyutta bir tencere kullanılması önerilir.

Yumurtaların Oda Sıcaklığında Bekletilmesi: Buzdolabından direkt çıkartılan yumurtaların haşlanması çatlamaya neden olabilir.

Yavaşça Kaynatılması: Yumurtalar tencereye yerleştirildikten sonra yavaşça kaynatılır. Bu sayede çatlama durumunun önüne geçilmesi mümkün olabilir.

Tuz ya da Sirke Eklenmesi: Yumurta haşlama esnasında bir miktar tuz ya da sirke eklenmesi, çatlama durumunun önüne geçebilir. Söz konusu asidik bileşikler, yumurta kabuğunun sertleşmesinde faydalı olabiliyor. Bu sayede yumurta haşlama esnasında çatlama durumunun önüne geçilebilir.