Karpuz ve kavun seçerken bazı noktalara dikkat edilmesi önerilebiliyor. Nitekim söz konusu noktalar, soğuk karpuz tüketirken yaşanabilen serinleme hissinin yanı sıra adeta damaklardan silinmeyecek bir tat da bırakabiliyor. Ayrıca söz konusu noktaların tespit edilmesi için meğer bu kadar basitmiş bile denilebiliyor.
KAVUN SEÇME YÖNTEMLERİ
Kavun seçme işlemi için tavsiye edilen birkaç yöntem bulunuyor. Söz konusu yöntemler sayesinde tatlı bir kavun seçilebiliyor. İşte söz konusu kavun seçme yöntemlerinden bazıları şu şekilde;
Yumuşak kabuklu kavunlar daha tatlı olabilir. Bunun yanı sıra sert kabuklu olan meyve tam olarak olgunlaşmamış olabilir. Kavunun ağırlığının boyutuna göre daha fazla olması tavsiye edilir. Örneğin orta boyutlarda olan bir meyvenin diğerlerine kıyasla daha ağır olması gerekir. Bu durum o meyvenin tatlı olduğuna işaret edebilir. Kavunun dibi (yuvarlak bir çukur gibi olur) yumuşak olmalı. Nitekim bu meyvenin dibi yumuşaksa içi tatlı olabilir. KARPUZ SEÇME YÖNTEMLERİ
Tatlı bir karpuz seçebilmek için tavsiye edilen birkaç yöntem bulunuyor. İşte söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde;
Karpuzdaki çatlak ve leke izleri, o meyvenin olgunlaşmış olduğuna işaret edebilir. Nitekim üzerindeki çatlaklar ve ufak kahverengi noktalar, o meyvenin tatlı olduğunu gösterebilir. Karpuzun sapı kuru ise olgun olduğuna işaret edebilir. Bunun yanı sıra karpuzun sapı kuru değil ve yeşil renkteyse, o meyvenin erken toplandığına işaret edebilir. Bu nedenle söz konusu meyvenin sapı kuru olanı tercih edilebilir. Ağırlığı boyutundan daha fazla olan karpuzun daha lezzetli olma ihtimali de bulunur.