Mayasız anne poğaçası tarifi! Kokusu yataktan kaldıracak, kahvaltıya kolay poğaça tarifi

Mayasız poğaça 10 dakikada sofraya konulabiliyor. Kulak memesi kıvamında olması gereken poğaça hamuru nasıl kıvam alır? İşte mis gibi kokan mayasız poğaça tarifi...

Anne poğaçasını aratmayan mayasız poğaça içerisine peynir katılınca daha da lezzetleniyor. Peki kahvaltılık poğaça nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Mayasız anne poğaçası yapılışı çok pratik. Peki yumuşacık mayasız poğaça tarifinde neler var?

MAYASIZ ANNE POĞAÇASI TARİFİ

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 adet yumurta sarısı

3-3,5 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

İç harcı için 200 gram beyaz peynir

NASIL YAPILIR?

Bir karıştırma kabına un hariç hamur için gerekli tüm malzemeleri koyun ve karıştırın.

Unu da azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin, içine peynir koyup uçlarını birleştirin ve ters çevirerek fırın tepsisine dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atarak önceden ısıtmaya başladığınız 180 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Ellerinize sağlık.