MasterChef kazandibi tarifi! Şefler için önemli olan yanığı ve kıvamı

MasterChef kazandibi tarifi bugünkü ana kadroyu belirleyen tariflerden biri oldu. Peki, kazandibi nasıl yapılır? Kazandibinin püf noktası nedir? Şeflerin kazandibinde dikkat ettiği özelliklerden biri yanığı diğeri ise kıvamı. İşte kazandibinin en kolay tarifi...

MasterChef kazandibi tarifi merak ediliyor. Şefler için kazandibinin püf noktası kazandibinin yanıklığı ve kıvamı. Süt, pirinçunu, mısır nişastası, tereyağı, pudra şekeri, tarçın ve şeker kazandibinin malzemeleri arasında yer alıyor. Somer Şefin en sevdiği tatlılardan biri olan kazandibi birçok kişinin de favori tarifi.

MasterChef kazandibi tarifini ekran başında merak edenler için adım adım anlattık. İşte 3 adımda kazandibinin yapılışı ve malzemeleri...

KAZANDİBİ YAPIMINDA KULLANILACAK MALZEMELER

6 su bardağı süt

3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu

1 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı toz şeker

KAZANDİBİ NASIL YAPILIR?

MasterChef kazandibi tarifi hem pratik hem de lezzetli tatlılardan biri.

1. Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencerede pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

2. Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini pudra şekeri ve tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın ve tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye döktükten sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Kazandibinin püf noktalarından biri de bu kısım. O yüzden dikkatli olun.

3. Tatlıyı buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra ince uzun dilimlere ayırın ve rulo şeklinde sardıktan sonra servis edin. Kazandibi tarifi hazır. Afiyet olsun...