Lezzetli karpuz seçmenin 3 yöntemi! Meyvenin tatlı olduğunu gösteren püf noktalar

Yaz aylarıyla birlikte tezgahlarda görülebilecek karpuzlar da akıllara geldi. Özellikle sulu yapısıyla sıcak yaz günlerinde birçok insanın ilk tercihi olan meyve, lezzetli olduğunda damaklarda adeta tat bırakıyor. İşte lezzetli karpuz seçme yöntemleri…

Karpuz seçmenin birçok farklı yöntemi bulunabiliyor. Ancak bu yöntemleri kullanmadan karpuz seçmek tavsiye edilmiyor. Söz konusu yöntemler sayesinde sulu ve lezzetli karpuz seçmek mümkün olabiliyor. Oldukça basit bir şekilde kontrol edebileceğiniz meyve, eve gittiğinizde damaklarınızda tat bırakabilir.

KARPUZ SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

Karpuz seçme işlemi yaparken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Söz konusu noktalar sayesinde lezzetli ve sulu bir meyve tüketmek mümkün olabiliyor. Birçok insan karpuz seçme işlemini bilen birisine bırakıyor. Ancak kolay bir şekilde kendiniz de karpuz seçme yöntemlerini uygulayabilirsiniz. İşte söz konusu yöntemler;

  • Karpuz seçme işleminde öncelikle meyvenin alt bölgesinin sarı formda olmasına dikkat edilmeli. Eğer sarı formdaysa oldukça lezzetli olduğunu gösterir. Ayrıca meyvenin ağırlığının boyutuna denk olması da gerekiyor.
  • Karpuz seçerken lezzetli olması için söz konusu meyvenin sap kısmı da kontrol edilmeli. Kuru saplı bir karpuz seçmek, keyifle tüketilebilecek meyvenin alınmasına yol açacaktır.
  • Bu meyvenin lezzetli olmasını gösteren özelliklerinden biri de üzerindeki çatlak izleridir. Çatlak izleri meyvenin daha lezzetli olduğuna işaret edebiliyor.
  • Yukarıda belirtilen 3 yöntem uygulandığında damaklardan silinmeyecek bir karpuz seçmek mümkün olabiliyor. Bu nedenle söz konusu yöntemler uygulanmadan karpuz seçilmesi önerilmiyor.