Kovid-19 sonrası vücudu toparlayan 14 besin

Kovid-19 salgını devam ediyor. Kovid-19 sonrası kişilerde bel ağrısı, işitme kaybı, nefes darlığı birkaç ay sürebiliyor. Bağışıklık sistemi mücadele ediyor. Peki, Kovid-19 sonrası ne tüketilmelidir? Kovid-19 sonrası vücudu toparlayan besinler nelerdir?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kovid-19 salgınında bağışıklık sistemi zayıflıyor. Bağışıklık ve virüs arasında bir savaş oluyor. Vücut sistemi yoruluyor. Peki, Kovid-19 sonrası ne tüketilmelidir? Kovid-19 sonrası vücudu toparlayan besinler nelerdir? İşte Kovid-19 sonrası bağışıklığı güçlendiren o besinler...

KOVİD-19 SONRASI BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN 14 BESİN

1-Turunçgiller, Kırmızı ve Yeşil Biber (C Vitamininden zengin besinler)

2-Havuç, ıspanak, brokoli, kırmızı dolmalık biber (A vitamininden zengin besinler)

3-Yeşil yapraklı sebzeler (Demir bakımından zengin besinler)

4-Süt ürünleri (Kalsiyum ve protein içeren gıdalar)

5-Yaban mersini (Güçlü bir antioksidandır.)

6-Bitter çikolata (Güçlü bir antioksidandır, ancak şekersiz olanı ve az miktarda tüketilmelidir)

7-Sarımsak

8-Zencefil

9-Zerdeçal (Özellikle karabiber ve zeytinyağı ile birlikte faydalıdır.)

10-Yeşil çay

11-Badem, çekirdek, ceviz ve fındık gibi besin değeri yüksek kuruyemişler

12-Deniz ürünleri (Omega 3 değeri yüksek besinler)

13-Bakliyatlar (Bitkisel proteinler)

14-Yoğurt, kefir gibi probiyotik içeren besinler