Kolajen barındıran besinler, vücudun genç ve dinç kalmasında faydalı olarak görülebiliyor. Ayrıca adeta kolajen deposu olarak görülen bir besin; salatalara, çorbalara ve birçok yemeğe kolayca eklenebiliyor. Nitekim söz konusu besine sofralarda yer açanlar adeta genç kalabiliyor.
Kolajen üretimini destekleyebilen besinlerin tüketilmesi, yaşlanma sürecinde vücudun çökmesini engelleyebilir. Bu nedenle kolajen üretimini destekleyen besinler, adeta genç kalmanın sırrı gibi de görülebiliyor.
Adeta kolajen deposu gibi görülen besinlerden biri, börülce. Salatalara, çorbalara ve pürelere kolayca eklenebilen börülce; mineral, vitamin ve protein bakımından zengin olarak dikkat çekebiliyor.
Kolajen üretimine faydalı olarak bilinen börülceye sofralarda yer açanlar adeta genç kalabiliyor. Çünkü vücut daha dinç olabiliyor. Öte yandan börülcenin kolajen haricinde sağladığı farklı faydalar da bulunuyor. Söz konusu faydalardan bazıları şu şekilde;
Lifli bir besin olarak biliniyor.
A, C, çinko, selenyum, demir, fosfor, bakır ve magnezyum bakımından zengin.
Kolesterol seviyesinin düşmesinde yardımcı olabiliyor.
Cilt onarımını iyileştirebiliyor.
Saç sağlığına faydalı olabiliyor.
Çinko sayesinde yararların daha hızlı iyileşmesinde yardımcı olabiliyor. Ayrıca hücre yenilenmesini kolaylaştırabiliyor. Bu nedenle adeta genç kalmanın sırrı gibi de görülebiliyor.
Kan dolaşımını ve kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabiliyor.
Not: Börülceyi alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık problemi oluşabilecek kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.