Karın şişkinliğini ve gazı anında söken çay tarifi! Akşam yemeğinden sonra bir bardak içmek yeterli

Yemeklerden sonra oluşan karın şişliği ve hazımsızlık rahatsız edici olabiliyor. Akşam saatlerinde içilen papatya çayı ise şişkinliği azaltarak rahat bir uyku uyunmasını sağlıyor. Peki papatya çayı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Mide, bağırsak ve uykusuzluk problemlerine şifa olan papatya çayının tarifi çok basit. Papatya içerisinde yer alan sakinleştirici maddelerden dolayı rahatlamayı sağlıyor. Sindirimi kolaylaştırıyor. Peki papatya çayı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

ŞİŞKİNLİĞİ ANINDA ALAN PAPATYA ÇAYI TARİFİ

Papatya çayı yapımında ihtiyacınız olan malzemeler; yarım litre içme suyu ve 3 yemek kaşığı kurutulmuş papatyadır. İlk olarak suyu ocakta kaynatın. Daha sonra kurutulmuş papatyaları da suyun içerisine ekleyin. Çayı 3 dakika demlenmesi için bırakın. Daha sonra çayı süzgeçten geçirin ve çiçek kısımlarını süzün. Çayınız hazır. Tatlandırmak için limon ve bal ekleyebilirsiniz. Günde en fazla 2 fincan çay içilmelidir. Özellikle uyumadan bir saat önce tüketilmesi önerilir.