AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kolay tatlı tarifi denilince akla ilk gelen muhallebili tatlı tarifleri oluyor. Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü karamelize meyveli muhallebi tarifi oldu. İki aşamadan oluşan karamelize meyveli muhallebi tatlısı hem kolay hem lezzetli. Evde bulunan malzemelerle hazırlayacağınız kolay muhallebili tatlı tarifini misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.
Farklı tatlı tarifi araştıranlar yemek yarışmalarını kaçırmıyor. Bunlardan biri de Benim Yemeğim. Şef Rafet İnce tatlı ve yemek yaparken en önemli püf noktaları yarışmacılarla ve ekran başındaki seyirciyle paylaşıyor. Bugünün belirleyici menüsü ise muhallebili tatlı tarifi oldu. İşte karamelize meyveli muhallebinin yapılışı ve malzemeleri...
KARAMELİZE MEYVELİ MUHALLEBİ MALZEMELER
1 adet ananas
3 adet kayısı
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
Muhallebi için
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı
KARAMELİZE MEYVELİ MUHALLEBİNİN YAPILIŞI
Farklı tatlı tarifi arıyor ama bir yandan da çok zor bir işin altına girmek istemiyorsanız karamelize meyveli muhallebi tarifi tam size göre.
Tart Hamurunun Yapılışı
Ananasın kabuklarını kestikten sonra ananası dörde bölüp ortasındaki sap kısmını çıkartıyoruz. Ananasları eşit bir şekilde kesip yağlı kâğıda yerleştiriyoruz. Kayısıların bir tanesinin çekirdeğini aldıktan sonra elma dilim doğrayıp yağlı kâğıda yerleştiriyoruz. Meyvelerin üzerine tarçın ve esmer şeker gezdirdikten sonra fırına atıyoruz. karamelize olan meyveleri blenderdan geçirip püre haline getiriyoruz.
Muhallebinin Yapılışı
Süt, şeker, un ve nişastayı karıştırdıktan sonra vanilyayı ekliyoruz. Tereyağı ilave ediyoruz. Son olarak hindistan cevizini ekleyip kaynatıyoruz.
Kuplara önce muhallebiyi sonra meyve püresini iki kat olacak şekilde yerleştiriyoruz. Son olarak üst kata bir kez daha muhallebi ekleyip küçük küçük doğradığımız kayısıyı üzerine koyuyoruz. Karamelize meyveli muhallebi hazır. Afiyet olsun...