Kanseri önleyen bu lezzete kahvaltı sofranızda yer açın! Közlenmiş kapya biberinin tarifi

Yüksek oranda D ev A vitaminleri içeren kırmızı kapya biberine kahvaltı sofralarınızda yer açın. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu mutfaklarının enfes lezzeti olan bu tat kanser riskini de önlüyor. İşte közlenmiş kapya biberinin tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Ülkemizde en fazla Doğu Anadolu mutfağında yer alan kapya biberinin kanserli hücreleri önlediği tespit edildi. Kapsaisin maddesi içeren kapya biberi özellikle közlendiğinde faydalarını kaybetmez. Uzmanlar kahvaltı sofralarında közlenmiş olarak tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.

Doyurucu olan közlenmiş kapya biberinin yemek borusu kanserini önler. Ayrıca soğuk havalarda tüketildiğinde D vitamini eksikliğini giderir. Vücudun ısı dengesini kontrol eder. Bağışıklığı güçlendiren közlenmiş kapya biberi tarifini sizler için araştırdık.

KÖZLENMİŞ KAPYA BİBERİNİN TARİFİ

MALZEMELER;

2 adet kapya biber

Bir diş sarımsak

Yarım çay kaşığı tuz

Bir kase süzme yoğurt

Bir yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI;

Ocağa kap biberleri direk koyun.

Közlenen biberleri bir kaba alın.

Küp küp kestiğiniz kapya biberinin üzerine sarımsağı rendeleyin.

İyice karıştırın ve üzerine bu kez yoğurdu ve tuzu dökün karıştırın.

En son üzerine zeytinyağı dökün.

Tabağınız servise hazır!

Afiyet olsun...


Çikolatanın en çok yakıştığı lezzet! Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi pratik krep tarifi