AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Ülkemizde en fazla Doğu Anadolu mutfağında yer alan kapya biberinin kanserli hücreleri önlediği tespit edildi. Kapsaisin maddesi içeren kapya biberi özellikle közlendiğinde faydalarını kaybetmez. Uzmanlar kahvaltı sofralarında közlenmiş olarak tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.
Doyurucu olan közlenmiş kapya biberinin yemek borusu kanserini önler. Ayrıca soğuk havalarda tüketildiğinde D vitamini eksikliğini giderir. Vücudun ısı dengesini kontrol eder. Bağışıklığı güçlendiren közlenmiş kapya biberi tarifini sizler için araştırdık.
MALZEMELER;
2 adet kapya biber
Bir diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
Bir kase süzme yoğurt
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI;
Ocağa kap biberleri direk koyun.
Közlenen biberleri bir kaba alın.
Küp küp kestiğiniz kapya biberinin üzerine sarımsağı rendeleyin.
İyice karıştırın ve üzerine bu kez yoğurdu ve tuzu dökün karıştırın.
En son üzerine zeytinyağı dökün.
Tabağınız servise hazır!
Afiyet olsun...