Kanser koruyucu brokoli çorbası! Püf noktası pürüzsüz olana kadar blendırdan çekmek

Brokoli çorbası besin değeri olarak çok yüksek. Bu çorbanın püf noktası ise brokolilerin tamamen blendırdan çekilmesi. Peki kansere karşı koruma sağlayan brokoli çorbası nasıl yapılır?

Brokoli çorbası orta ateşte pişirilmeli. Tereyağı ile harmanlanan bu çorba tam bir Anadolu lezzeti sunuyor. Peki brokoli çorbası nasıl yapılır?

Brokolinin pişme süresi kokusunun çıkıp rengini alana kadar ki süredir.

BROKOLİ ÇORBASI MALZEMELER

Yarım kilo brokoli

7 su bardağı su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1,5 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Brokolileri güzelce yıkayıp küçük parçalara ayırarak haşlayın.

Ardından kevgir yardımı ile brokoliyi bir kenara alın. Suyunu saklayın.

Farklı bir tencerenin içerisinde zeytinyağı ve tereyağını eritip üzerine unu ekleyin.

Kokusu çıkıp renk alana kadar sürekli kavurun.

Brokolinin haşlandığı suyu tencerenin içerisine azar azar ekleyip sürekli olarak karıştırın.

Tüm suyu içerisine kattıktan sonra 3 dakika kaynatın.

Haşlanmış brokolileri de tencereye ekleyin.

El blenderı ile çorbayı pürüzsüz kıvama getirip baharatları ekleyin.

Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra fazla soğutmadan servis yapın. Afiyet olsun!