Kan depolarınız fışkıracak! Buz gibi Ramazan şerbetini ferah tadımıyla bir solukta içeceksiniz

Soğuk tadımı ve akıllardan çıkmayacak lezzetiyle çok sevilen Ramazan şerbetinin tarifi merak ediliyor. Erik, üzüm ve zencefille aroması zenginleşen bu şerbetin tarifi çok pratik. İşte detaylar...

Kan yapıcı ve hastalıklara iyi gelen Ramazan şerbeti çok lezzetli. Meyvelerle besin değeri zenginleşen bu şerbetin püf noktası merak ediliyor. İşte detaylar...

Ramazan şerbetinin püf noktası meyvelerin taze olması.

RAMAZAN ŞERBETİ MALZEMELER

6 su bardağı su

3/4 su bardağı toz şeker

1 su bardağı vişne

10 adet kurutulmuş erik

1 su bardağı kuru üzüm

5 gram taze zencefil

1 adet çubuk tarçın

6 adet karanfil

PÜF NOKTASI

Şerbet yapımında arzu ettiğiniz kuru ve taze meyvelere yer verebilir, dondurulmuş ya da çekirdeklerini ayıklamadığınız taze vişne kullanmayı tercih edebilirsiniz. Meyvelerin taze ve zedesiz olmasına dikkat edin. Bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra kullanın.

RAMAZAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Suyu derin bir tencereye aktarın. Kabuğunu soyduğunuz taze (kök) zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başlayan suya toz şekeri atıp karıştırın. Sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın.

Son olarak taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.

Ocaktan aldığınız şerbet karışımını ılınması için oda ısısında bekletin. Ilınan şerbet karışımının tanelerini bir süzgeç yardımıyla süzerek alın.

Sürahiye alıp buzdolabında soğuttuğunuz Ramazan şerbetini soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

SERVİS ÖNERİSİ

Buzdolabında beklettiğiniz şerbeti, file fındık ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ilavesiyle servis edebilirsiniz.