Kahveye mutlaka ekleyin! Metabolizmanızı ateşleyecek

Kahve aşığıysanız ve aynı zamanda metabolizmanızı canlandırmak istiyorsanız bu tarih tam da sizlere göre. Beslenme uzmanı tarafından verilen bu tarifte, sağlıklı bir metabolizmaya sahip olmak hiç de zor değil. Kahvenize ekleyebileceğiniz bir tutam tarçın ile, siz de damak tadınızdan ödün vermeden sağlıklı bir metabolizmaya kavuşabilirsiniz. Peki, tarçını hangi aşamada eklemeliyiz? İşte detaylar...

aksam.com.tr

Kendinizi kahve insanı olarak görüyorsanız ve aynı zamanda sağlıklı bir metabolizmanın hasreti içindeyseniz, tarçınlı kahve önerisi tam sizlere göre... Beslenme uzmanları tarafından sıkça önerilen bu basit tarçınlı kahve sayesinde, sizler de sağlıklı bir metabolizmaya kavuşabilirsiniz. Üstelik, damak tadınızdan hiç de ödün vermeden...

BESLENME UZMANLARINDAN YENİ ÖNERİ: TARÇINLI KAHVE

Pek çok beslenme uzmanına göre kahve, tüm içecekler arasında bir güç merkezi konumunda bulunuyor ve antioksidanlar ve serotonin gibi faydalı asitleri salgılamakta kolaylık sağlıyor.

Kahvenize doğru bileşenleri eklemek, sağlıklı bir metabolizmaya sahip olmamıza da yardımcı oluyor.

SAĞLIKLI BİR METABOLİZMA İÇİN TARÇINI DENEYİN

Beslenme uzmanlarına göre tarçın, kahveyi enerjiye dönüştürmede yardımcı oluyor. Hem kahvenin tadını iyileştirerek hem de damak zevkinizden ödün vermeyerek sizler de metabolizmanızın hızlanmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Kahvenin bir tatlı görevi görmediğini vurgulayan uzmanlar, çok fazla süt eklemenin mideyi rahatsız edebileceğine de dikkat çekiyor. Kahveyi şekersiz tüketemeyenlerin sıklıkla başvurduğu bu yöntem yüzünden, midenizde ekşime ve yanmalar artabilir.

Bununla birlikte fazla şeker tüketiminin de belirli riskleri beraberinde getirebileceğine değinen uzmanlar, kahve alışkanlığınızı basit bir tarifle değiştirebileceğinizi ve belki de aradığınız damak tadına ulaşabileceğinizi söylüyor.

Süt ve şekerin aynı anda kahveye eklenmesi nedeniyle kahvenin kalori oranının artacağına değinen beslenme uzmanları, metabolizmayı hızlandırmak isteyen tüketicilerin bunu tarçın ilavesiyle çözülebileceğini açıkladı.