Kahvaltılık patatesli gül böreği! Üzerine çörek otu katmadan fırına vermeyin

Kahvaltıya gül böreği yapmak mükemmel bir fikir olabilir. Doyurucu ve lezzetli tarifi yapmak çok basit. Peki gül böreği nasıl yapılır? İşte mükemmel bir tarif...

Kahvaltıya ne yapsam diye düşünüyorsanız gül böreği harika bir seçenek. Patatesle yapılan bu tarifin inceliklerini sizler için hazırladık. İşte detaylar...

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

5 adet yufka

İç harcı için:

1 adet soğan

4 adet orta boy patates

1 çay kaşığı tuz

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı su

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı çörek otu

TARİF

Patateslerinizin kabuklarını soyup rendeleyin.

Ardından ince ince doğranmış soğanları sıvı yağ ile birlikte tavaya alın ve güzelce kavurun. Tuz ilave edin. Patatesleri de üzerine ekleyerek birkaç dakika kavurun. Patatesler diri kalacaklar, uzun uzun kavurmanıza gerek yok.

Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Sıvı yağ ve suyu ayrı bir kapta karıştırın. Ardından fırça yardımıyla yufkaların her yerine sürün.

Patatesleri yufkaların geniş tarafına uzunlamasına yayın.

Sıkıca rulo yaptıktan sonra döndürerek gül şeklini verin.

Fırın tepsinize dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz çörekotu ya da susam serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarıp bir süre dinlendirin, ardından sıcak sıcak servis edin.