Kahvaltılık pamuk poğaça tarifi! Dakikalarca kabarıyor, sünger gibi yumuşacık

Kahvaltıya lezzetli poğaça yapabilirsiniz. Pamuk gibi yumuşak ve kocaman şişen poğaça nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Pamuk poğaçanın pişme usulü üzerinin kızarması. Bu poğaçanın içerisine beyaz peynir giriyor. Aldığı kadar un katılmalı. İşte pamuk poğaça tarifi...

PAMUK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :

2 yumurta (aklar içine, sarılar üzerine)

1 yemek kaşığı toz şeker

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket yaş maya (42 gr)

Aldığı kadar un

İç Malzemesi İçin : 300 gr kadar ufalanmış beyaz peynir + doğranmış maydanoz

Üzeri İçin : Yumurta sarısı + Çörek otu

YAPILIŞI

Yumurtanın akları derin, cam bir kaba alın.

Üzerine toz şekeri serpip çatalla, şeker eriyene dek çırpın.

Sütü ılıtın, mayayı ılık sütün içine ufalayıp kaşıkla iyice ezin.

Çırpılmış yumurta aklarının içine mayalı süt yavaşça ilave edip el ile karıştırılır.

Sıvı yağ ve tuz eklenir.

Azar azar un ilave edilerek yumuşak ve hafifçe ele yapışan bir hamur yapılır.

Hamur kabının üzeri streç film ile sıkıca sarılır.

Hamur kabı bir kaç kat battaniyeye sarılarak 50 dk mayalanmaya bırakılır.

Mayalanan hamurdan parçalar koparıp avuç içinde açılır.

İçine ufalanmış beyaz peynir ve maydanoz karışımından koyulup kapatılır ve oval şekil verilir.

Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.

Tüm hamur bittikten sonra tepsi mayalanması için 20 dk bekletilir.

Yumurta sarıları çatal ile çırpılır ve kabaran hamurların üzerine nazikçe sürülür.

Çörek otu serpilip 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir.

Peynirli pamuk poğaçalar afiyetle yenir.