Omlet kaşarla birleşince daha da lezzetli oluyor. Kahvaltıya ne yapsam diye düşünüyorsanız bu tarif tam sizlik. Peki kahvaltılık omlet nasıl yapılır? İşte yanıtı...
KAHVALTILIK OMLET TARİFİ
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kase kaşar peyniri rendesi (küçük bir kase, rendenin ince kısmı ile rendelenmiş) veya ezilmiş beyaz peynir
1 tutam maydanoz (isteğe göre)
Tuz
Hazırlanış
YAPILIŞI
Yumurtaları bir kaseye alıp, tuz ekleyerek çırpın.
Tereyağını tavada eritip ezilmiş peynirleri ilave edin.
Çırptığımız yumurtayı erittiğimiz peynirlerin üzerine dökün.
Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanın da tavaya akmasını sağlayın, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak.
Üzerine kaşar peyniri rendesini döküp maydanozları ilave edin (elimde malzeme olmadığı için bu kısmı yapmadım).
Altını kapatarak servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun