Kahvaltılık muhammara ezmesi tarifi! Sıcacık ekmeğin üzerine sürüp yiyebilirsiniz

Kahvaltılık muhammara ezmesi iki farklı salçanın birleşiminden oluşuyor. Kahvaltılık ezmenin tadı o kadar lezzetli ki ekmek üstü tüketebilirsiniz. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Salça ile yapılan ezmelerin en lezzetlisi muhammara. Peki bu özel lezzet nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KAHVALTILIK MUHAMMARA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı domates salçası

1 su bardağı biber salçası

1 su bardağı sızma zeytinyağı

2 su bardağı ekmek kırıntısı

1 su bardağı ceviz içi

6 diş sarımsak

2 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

2 çay kaşığı pul biber

TARİF

Mutfak robotuna; salçaları, ekmek kırıntısını, zeytinyağını, cevizi, soyulmuş sarımsakları ve baharatları da ekledikten sonra, robotu çalıştırın.

Tüm malzemeleri püre haline gelene dek çekin.

Bir servis tabağına alın ve üstüne nar ekşisi gezdirip, cevizle süsledikten sonra servis edin. Kalan muhammarayı bir kavanoza kaldırıp, buzdolabında saklayabilirsiniz.