Pankek malzemeleri mutlaka iyice karıştırılmalı. Pankekleri altlı üstü pişmesi gerekiyor. Peki yumuşacık pankek nasıl yapılır?
Kahvaltı önerileri arasında yer alan pankek yapılışı merak ediliyor. Pankek altı ve üstü ölçülü pişirilmeli. Peki pankek yapılışının püf noktaları neler?
KABARAN PANKEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1. 5 su bardağı un
YAPILIŞI
Derin bir kaba süt, yumurta, şeker, yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı alalım güzelce çırpalım.
Ne çok koyu olsun ne de çok sıvı.
Akışkan bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un ilavesi yaparak çırpalım.
Yanmaz yapışmaz tavayı ocağa alıp güzelce ısıtalım.
Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan bir yemek kaşığı dökelim.
Tavayı yağlamanıza gerek yok.
Şuna dikkat edin hepsinin aynı boyutta olması için, hep aynı noktadan dökün kendisi yayılsın.
Ve her seferinde aynı kaşıkla aynı miktarda bir yemek kaşığı alın aynı boyutta olacaklardır.
Aralıklarla iki üç tane aynı anda pişirebilirsiniz.
Pişmiş mi diye altına sık sık bakmayın.
Yukarısı göz göz olunca pişmiş demektir.
Zaten tavadan da kolaylıkla çıkacaktır.
Böylece istediğimiz rengi ve görüntüyü elde etmiş olacağız.
Göz göz olan pankeklerimizi ters çevirip diğer yüzünü de pişirelim.