Börek severlerin dikkatine... Çiğ börek kızartma usulü yapılan bir hamur işi. Soğan ve kıyma ile zenginleşen çiğ böreğin tarifi merak ediliyor. Peki çiğ börek nasıl yapılır? İşte yanıtı...
ÇİĞ BÖREK İÇİN MALZEMELER
4 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yumurta
Tuz
İç malzeme için:
250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
ÇİĞ BÖREK NASIL YAPILIR?
Unu tezgâhın üzerine koyup ortasını açın. Biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde tezgâhın üzerinde rulo yapıp 3 parmak arayla kesip küçük toplar yapın. Herbirini yaklaşık 15 santim çapında açın. İçine yemeklik doğranmış soğanla, maydanoz, tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcından yarımay dolacak şekilde koyun. Diğer tarafı üzerine kapatıp, kızgın yağda 2 tarafı da renk alana kadar pişirin. Her hamur için aynı işlemi uygulayın.
Not: Böreklerinizi kızgın ve bol yağda kızartmanız gerekiyor. Sonra tavadan alıp direkt havlu peçetenin üzerine koyarsanız fazla yağı almış olursunuz.