Kahvaltıda çok fazla tüketilen reçel, simit ve hamur işi aslında zararlı. Sindirimin doğru düzgün çalışması için sağlıklı besinler tüketilmeli. Yulaf ise bir kaşıktan fazla yenilmemeli. İşte detaylar...
KAHVALTIDA BU BESİNLERİ ASLA TÜKETMEYİN
Sabah kahvaltısında tercih etmeyeceğimiz yiyeceklere gelince; * 1 dilimden fazla ekmek * Reçel, hatta diyet reçel dahil ( diyet reçel vücudu kandırmaktır. İntikamı tatlı krizi ile olur) * Bal ( bal her ne kadar doğal ve sağlıklı olsa da şeker içerdiği için sindirim sistemini tembelleştirir) * Her türlü unlu gıda ( eğer 1 dilim ekmek yenilmeyecekse yerine o kadar miktarda börek veya simit olabilir fakat diğer unlu gıdalar yasaklar arasındadır) * Sabah süt ile tüketilen kahvaltılı gevrekler ( Sindirim sistemini tembelleştiren gıdalardandır. Çok kolay sindirilir ve çabuk enerjidir. Odunu talaş yaparak aktığınızda nasıl hemen yanıp sizi ısıtmıyorsa aynı şekilde kahvaltılık gevrekler de günü kurtarır fakat çabuk acıktırır yanında yediğiniz değerli gıdalar sindirilmez küçülemezsiniz.)
Kepek ve yulaflı karışımlar ( Sindirim sisteminde pasajı hızlandırdığı ve su çekerek uzun süre tok hissettirdiği için kulağa hoş gelen fakat gece yapılanmanızı engelleyerek size zarar veren yiyeceklerdendir. Çok kabızlık şikayetiniz olduğunda sabahları 1 tatlı kaşığı arada yiyebilirsiniz fakat kesinlikle bu miktarı arttırmaya çalışmayın yoksa yeterince beslenemezsiniz.) * İçi bol malzemeli tost veya poğaça gibi gıdalardan da uzak durun. Çünkü çok malzeme de koysanız yediğiniz tost olduğundan ekmek miktarı malzemeye oranla fazla olacaktır ve sindirim sistemi tembelliği seçecektir.