Kaşık dökmesi tarifi 5 kişilik. Kahvaltıda doyurucu ve lezzetli olan kaşık dökmesine çocuklar bayılıyor. Reçel veya balla tüketilebilen kaşık dökmesi nasıl yapılır?
15 dakikada pişen kaşık dökmesinin detaylarını derledik. Peki kaşık dökmesi nasıl yapılır?
KAŞIK DÖKMESİ MALZEMELERİ
Oldukça pratik bir kahvaltılık olmaya aday olan kaşık dökmesini hazırlamak için sadece 10 dakikanızı ayırmanız yeterli geliyor. Pişirme süresi 15 dakika kadar olan bu tarifin ölçülerinden 5 kişilik kaşık dökmesi çıkıyor. İşte kaşık dökmesi tarifi için gerekli olan tüm malzemeler:
KAŞIK DÖKMESİ İÇİN MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 – 2 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ
En hızlısından kaşık dökmesi yapmak için ilk olarak derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve çırpmaya başlayın.
Ardından kaba sırasıyla; yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra karışım içerisine elenmiş un ve kabartma tuzunu da ilave edip, bir kez daha karıştırın.
Tuz ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra hamuru bir kenara alın.
Bu esnada ince, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın.
Tava güzelce ısındıktan sonra hazırladığınız hamurdan bir dolu kaşık alarak tavaya boşaltın.
Kaşığın arkasıyla hamuru düzleyin ve bir spatula yardımıyla çevirerek, önlü arkalı pişirin.
Hamurun tamamı sona erene kadar pişirme işlemini sürdürün ve sıcak bir şekilde servis edin.