Kabaklı mücver tarifi! İçine o bitkiyi ekleyin asla dağılmıyor

Bazı lezzetler yemeklerden daha popüler oluyor. Bunlardan biri de kabaklı mücver. Özellikle et yemeyenlerin en sevdiği çeşitlerin başında gelen mücver az malzemeyle hazırlanıyor. Mücver için yemek de meze de denmiyor. Ara sıcak olarak bilinen kabaklı mücverin tarifi menünüzdeki yükü azaltacak. İşte adım adım kabaklı mücver tarifi...

Kabaklı mücverin tarifinde 5 malzeme bulunuyor. Kabaklı mücver kızartılarak hazırlanıyor. Öğlen yemeklerinde en sevilen ara sıcakların başında gelen mücver tarifinin en kısa halini sizler için derledik.

MALZEMELER

3 adet orta boy kabak

3 yumurta

Yarım su bardağı un

İsteğe bağlı biraz dereotu

2-3 dal yeşil soğan

Tuz

Pul biber

MÜCVER TARİFİ

Mücver tarifine kabakları soyarak başlayın. Ardından iri iri rendeleyin. Yeşil soğanı ve dereotunu minik minik doğrayalım.

Yumurtaları derin bir kaba kıralım. Üstüne un ve baharatları ekleyelim. İyice çırpalım.

İyice çırptığımız karışıma suyunu sıktığımız kabakları ekleyelim.

Üstüne yeşil soğanı ve dereotunu ekleyip karıştıralım. Mücver harcınız hazır.

Teflon bir tavaya sıvı yağ ekleyip yağı kızarmaya bırakalım.

Yağ kızarmaya başlayınca bir kaşık karışımdan alıp tavaya dökelim. Bir tarafı pişince çevirip diğer tarafını kızartalım.

Tüm harca aynı durumu uygulayalım. Peçete serdiğimiz bir tabağa kızarttığımız mücverleri alalım.

Mücverlerimiz hazır servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Aç karnına günde bir diş sarımsağın faydasına inanamayacaksınız