İftar çayına pastane usulü muhallebili kadayıf! Tarifin can alıcı noktası kadayıfların kavrulma derecesi

Muhallebili kadayıf hafif ve çok lezzetli. Muhallebili kadayıfın içerisine ufak parçalara ayrılmış ceviz girmeli. Peki pastane usulü muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

Akşam çayınıza yakışacak tatlılardan biri olan muhallebili kadayıf çok seviliyor. Muhallebisini kavrulma miktarının çok önemli olduğu bu tatlı şipşak hazırlanıyor. İşte detaylar...

Kadayıfla lezzetlenen muhallebi az kalorili ve lezzetli. Birkaç aşamadan oluşan tarifini sizler için derledik.

MUHALLEBİLİ KADAYIF TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Muhallebi için ;

1 litre süt

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı tereyağ

1 vanilin

Kadayıf için;

200 gram kadayıf

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağından az toz şeker

1 su bardağı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI

Terayağında kadayıflarımızı kavuruyoruz.

Üzerine şeker ve dövülmüş cevizlerimizi ekliyoruz kısık ateşte güzelce çeviriyoruz.

İkiye bölüp yarısını fırın tepsimize yada borcama her türlü kaba ekleyebiliriz.

Yarısını fırın kabına döküp tabanını oluşturuyoruz.

İkinci katı için muhallebili harcımızı yapmaya başlıyoruz.

Un, şeker ve nişastayı tencereye ekleyip 10 dakika kadar pişiriyoruz.

Pişen harcımıza tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırıyoruz.

Ocaktan aldığımız muhallebimizi biraz sıcağını çıkartıp kadayıfımızın üzerine yayıyoruz.

Kalan diğer kadayıfımızı muhallebinin üzerine yayıyoruz.

Elimizle biraz yaydıktan sonra üzerine tekrar isteğe göre ceviz ekiyoruz. Şimdiden afiyet olsun ��✨.