Çıtır çıtır patateslerin sırrı soğuk ve tuzlu suda 5 dakika kaynatmak. Peki en lezzetli patates nasıl yapılır? İşte yanıtı...
FIRINDA PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?
Patatesleri soyun.
Patatesleri çok büyük olmayacak şekilde eşit büyüklükte parçalar halinde kesin. Unutmayın, ne kadar büyüklerse, pişirmeleri o kadar uzun sürer.
Soğuk, tuzlu su içeren bir tencereye koyun ve ocakta yaklaşık beş dakika kaynatın.
Patatesi bıçakla kontrol edin. Kenarları beyazlaşıp kabarmaya başladığında sudan süzün.
Buharı geçene kadar bekletin.
Patatesleri muntazam şekilde dizin üzerine hafif un serpin.
Bu sırada fırını veya airfryer fritözü önceden ısıtın.
Fırında yapacaksanız tepsiye çok az yağ sürün. Tek bir kat patates olduğundan ve hiçbirinin üst üste oturmadığından emin olun.
Kızartma modunu seçin ve sıcaklığı 200 santigrat dereceye ayarlayın. Zamanlayıcıyı 25 dakikaya ayarlayın.
Fırında ise 200 santigrat derecede 35 dakika pişirin.