Kış çorbası deyip geçmeyin. Doğal antibiyotik olan kış çorbaları pek şifalı. Soğan, sarımsak ve zerdeçal ile bağışıklığı güçlendiren çorba vücut direncini artırıyor. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...
MALZEMELER
1 adet kuru soğan
1 adet patates
2 diş sarımsak
1 adet tatlı kırmızı biber
1 su bardağı dolusu karnabahar,
1 adet havuç, 1 çay kaşığı zerdeçal,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
7-8 dal maydanoz,
Karabiber,
Pul biber,
1 çay kaşığından daha az tuz
NASIL YAPILIR?
Soğanlar küçük küçük doğranır ve zeytinyağında sotelenir.
İçine rendelenmiş iki diş sarımsak ilave edilir.
Küp küp küçük bir şekilde doğranılan sebzeler pişme sürelerine göre; ilk olarak havuç, sonra patates, sonra karnabahar, kırmızı biberi ekleyerek kavrulur.
İsteğe bağlı olarak et suyu ile lezzetlendirilebilir.
Son olarak baharatlar eklenir.
Servis edilirken de ince kıyılmış maydanozlar ile servis edilir.