O meyve hafızayı yeniliyor, kanı temizliyor! Tam mevsimi

Bazı meyveler sadece lezzetiyle değil faydasıyla da ön plana çıkıyor. Bunlardan biri de siyah ya da mor erik. Şu an toplama zamanı gelen mor eriği meyve olarak tüketebilir, marmelat yapabilir ya da meyve suyu haline getirerek içebilirsiniz. Hafıza geliştiren mor eriğin faydaları haberimizde.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Mor eriğin faydaları duyanları şaşırtıyor. Çünkü mor erik protein, lif, antioksidanlar, kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, manganez, C vitamini ve B6 deposudur. Hem hafıza geliştiren hem de kanı temizleme özelliği bulunan mor erik meyveler arasında favori. İşte vücudu baştan başa yenileyen mor eriğin faydaları...

MOR ERİĞİN FAYDALARI

Erikler lifle doludur. Şişkinlik gibi sindirim sorunlarının hafifletilmesinde de faydalıdır. Kabızlığa iyi gelir.

Sivilceleri iyileştirir.

Cildin yaşlanmasını geciktirir. Sıklaştırıcı özelliği vardır.

Kanı temizler.

Gözlere faydalıdır.

Kalp sağlığına ve kan basıncına iyi gelir.

Diş etleri ve dişler için faydalıdır. İçeriğindeki doğal asitler bakterilerle savaşmaya ve ağız hijyenini korumaya yardımcı olur.

Enfeksiyonları vücuttan uzak tutar.

Mideye iyi gelir.

Tip 2 diyabette faydalıdır.

Eriklerde bulunan C vitamini vücudunuzun kas yapmasını sağlar.

Vücudu kanserden korur.

Tatlı yeme isteğini giderir. Dolayısıyla kilo vermeye yardımcı olur.

Harvard Üniversitesi Sağlık Araştırmaları, erikteki antioksidanların Alzheimer gelişimini yavaşlatabildiğini gösterdi. Antioksidanlarla dolu olan erik, aynı zamanda antosiyanin ve kersetin de içerir; her ikisi de sağlıklı bir beyni desteklemede faydalıdır.

Her gün 1 kaşık yetiyor! Gripsavar ilaç arayanlara doğal tarif