Günlerce dolapta dursa da bayatlamıyor! Kahvaltılık poğaça tarifi

Kahvaltıya yumuşacık poğaçalar yapmak isteyenler bu tarife bir göz atsın. Mis gibi kokan ve doyuran kahvaltılık poğaça yapılışı çok pratik. Peki bayatlamayan poğaça nasıl yapılır?

Poğaça yapılışı merak ediliyor. Kabartma tozuyla daha da lezzetlenen poğaça nasıl yapılır? Peynirli poğaça hangi malzemeler ile yapılır? İşte yanıtı...

Tereyağlı peynirli poğaça 180 derece fırında pişer. Altlı üstlü kızarması gereken poğaça nasıl yapılır?

BAYATLAMAYAN POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

150 gram tereyağ (eritilmiş)

2 adet yumurta (1 tane sarı üzerine sürülecek)

1/2 (yarım) su bardağı yoğurt

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme değil)

1 su bardağı mısır unu

3- 3.5 su bardağı un

1 yemek kaşığı susam

İç malzemesi için;

200 gr beyaz peynir / lor peyniri

YAPILIŞI

Eritilmiş ılınmış tereyağ ve yumurta kaseye alınır.

Yumurtalardan bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılır.

Yoğurt, sirke, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu eklenir.

Tüm malzemeler karıştırılır.

Mısır unu ve kontrollu un ilavesi ile hamur yoğrulur.

Bezelere ayrılır ve iç malzemesi koyularak kapatılır.

Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.

180 ° fansiz ayarda alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.