Paklalı lakşe çorbası tarifi oldukça lezzetli ve pratik bir çorba. Bereketli bir tatar çorbası olan paklalı lakşe çorbası fasulye ve erişteyle yapılıyor. Hem şifalı hem de doyurucu olan paklalı lakşe çorbasının yapılışı sizlerle...
PAKLALI LAKŞA ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Yarım su bardağı erişte
1 su bardağı barbunya fasulye
2 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
PAKLALI LAKŞA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Paklalı lakşe çorbası tarifi için önce barbunya fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın ve pişene kadar kaynatın.
Kuru barbunyalar yumuşamaya başladıktan sonra kaynar su ekleyip erişteleri ilave edin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Zeytinyağını ekleyip soğanları kavurun. Salçasını ve tuzu da ekleyip pişirmeye devam edin.
Pişen barbunya ve eriştelerin üzerine salçalı sosu ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyin. Çorbayı sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...